Aktualności
Piątek, 9 grudnia 2022 10:00
Przedświąteczny karp dla Krakowa
10 tysięcy porcji karpia, kapusta z grochem i pieczywo dla mieszkańców Krakowa - to obraz kolejnej akcji organizowanej przez magistrat wspólnie z Bartłomiejem Szczoczarzem, właścicielem gospodarstwa rybackiego Dolina Będkowska
Dziś pysznego karpia skosztować będzie można w okolicach pętli tramwajowej Kurdwanów.W kolejnych dniach poczęstunki odbywać się będą w sześciu lokalizacjach Krakowa, zawsze od godziny 16:00.
12 grudnia – przy pętli Bronowice Małe
14 grudnia – na rondzie Mogilskim
16 grudnia – na Małym Rynku
Wcześniej smaku smażonego karpia spróbować można było przy Nowohuckim Centrum Kultury i w okolicach pętli tramwajowej Kurdwanów.
Smażony karp w chrupiącej skórce to jedno z ulubionych dań wigilijnych. W tym roku mieszkańcy będą mogli skosztować nie tylko karpia, ale także tołpygę oraz amura, nie zabraknie też wigilijnego czerwonego barszczu. Wszystkie ryby pochodzą z ekologicznych stawów z Doliny Będkowskiej.
Więcej informacji i propozycje przepisów na www.krakow.pl
Fot. Bogusław Świerzowski, www.krakow.pl
komentarze