Piknik Orientalny w Krakowie
Jesteście miłośnikami street foodu? Uwielbiacie egzotyczne smaki, a kuchnia azjatycka należy do waszych ulubionych? To weekendowe wydarzenie będzie właśnie dla was.
Małopolski Festiwal Smaku
Małopolski Festiwal Smaku jest jedną z najstarszych polskich imprez promujących unikatowe dziedzictwo kulinarne regionu, produkty regionalne, tradycyjne, lokalne i ekologiczne.
Mama, Tata i Ja: W dawnej kuchni żupnej
Co jedli dawniej górnicy? Jakich używali przypraw? Co było ulubionym przysmakiem dzieci? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań będzie można poznać, przenosząc się w czasie, podczas zajęć Mama, Tata i Ja „W dawnej kuchni żupnej”.
Wege Festiwal w Krakowie
Wege Festiwal to największe w Polsce targi kuchni wegetariańsko-wegańskiej. Jest to jedyne miejsce, w którym zestawionych zostaje tak wiele rozmaitych dań i produktów.
Kuchenne Rewolucje w Tarnowie
Dziś wieczór na antenie telewizji TVN zobaczymy kolejny odcinek popularnego kulinarnego show Magdy Gessler. Tym razem rewolucja odbędzie się w Pizzerii Bujani mieszczącej się niedaleko Bramy Seklerskiej.
ZSP w Nawojowej: sukces goni sukces!
Igor Zborowski i Dawid Sekuła – uczniowie Zespołu Szkół Ponadpodstawowych w Nawojowej zdobyli srebro na konkursie kulinarnym „Beskidzkie Kociołki” Nowa Formuła. Uczniowie przygotowywali się do rywalizacji pod okiem nauczycielki Anny Wilk.
ZS w Starym Sączu: znowu było pysznie
W pracowni gastronomicznej Zespołu Szkół w Starym Sączu odbyły się kolejne warsztaty kulinarne. Tym razem w szkole gościła młodzież ze Szkoły Podstawowej z Wierchomli Wielkiej.
ZS w Starym Sączu: świąteczne pierniczki i surówka z selera
W pracowni gastronomicznej Zespołu Szkół w Starym Sączu zostały zorganizowane warsztaty kulinarne dla uczniów Szkoły Podstawowej z Popowic. Pomocą młodszym kolegom i koleżankom służyła grupa pierwsza klasy 3TŻg pod czujnym okiem Doroty Marcisz-Kulig.
"Od snopka do talerza", czyli kulinarna strona festiwalu
ZAKOPANE. Podczas Międzynarodowego Festiwalu Folkloru Ziem Górskich nie może zabraknąć regionalnej kuchni. Dni Narodowe, podczas których można spróbować smakołyków przygotowywanych przez goszczące pod Tatrami zespoły, zawsze cieszą się wyjątkowym zainteresowaniem. W tym roku będzie można posmakować frykasów do 20 sierpnia.
Małopolski Festiwal Smaku dziś w Tuchowie
Chłodnik z moreli z agrestem i malinami z małdrzykami drożdżowymi, kurki z cukinią w śmietanie z grzankami, kugiel galicyjski z żeberkami czy kapusta duszona z jabłkami, koprem i skwarkami – to tylko niektóre przysmaki czekające na uczestników Małopolskiego Festiwalu Smaku w Tuchowie.
Malucha w Łowiczkach
Warsztaty kulinarne dla dzieci wraz z rodzicami lub dziadkami w Zatorskim Centrum Kultury 9 kwietnia.
Kuchnia Mistrza
Warsztaty kulinarne dla dorosłych w Domu Ludowym Graboszyce 4 kwietnia od godziny 16:30 do godziny 18:00.